נוהל התקנת עמדות טעינה לרכב חשמלי בבתים משותפים

יוני קינן

    להצעת מחיר על עמדת טעינה השאירו פרטים או התקשרו:
    053-555-9053

    בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש ואת מדיניות הפרטיות באתר.

    נהוג לומר שעם הקדמה אין להתווכח, אולם בעלי מכוניות חשמליות רבים נתקלים בהתנגדות גורפת של שכניהם לבניין להתקנת עמדת טעינה לרכבם בטענה שהם משתמשים בחשמל ציבורי. אז עד שכנסת ישראל תחוקק חוק אחיד שיסדיר את העניין או לפחות תוסיף תקנות לחוק המקרקעין, להלן המדריך המלא כיצד להתקין עמדות טעינה לרכב חשמלי בבתים משותפים ללא שימוש בחשמל ציבורי וללא סכסוכי שכנים מיותרים ותוך שמירה על בטיחותכם ובטיחותם. 

    התקנת עמדת טעינה בבית משותף

    צודקים השכנים כשהם אומרים שיסרבו לאפשר לדייר להתקין עמדת טעינה לרכב חשמלי בבניין משותף באמצעות החשמל הציבורי הנמצא בחניון. זוהי המשוכה הראשונה שעליכם לעבור בדרך אל התקנת עמדת טעינה בבניין משותף. אז איך עושים זאת? כדי לא להרגיז את ועד בית באמצעות התקנת עמדת טעינה, נקטו באחת משתי הדרכים הבאות: חיבור עמדת הטעינה לחשמל שבדירה שלכם או התקנת מונה פרטי בארון החשמל של הבניין. 

    טעינת רכב חשמלי בבית משותף

    חשוב לציין שלא תמיד תהיה לכם את האפשרות הזו, אך לנסות תמיד אפשר. באמצעות חשמלאי מוסמך, רצוי אחד שכבר מכיר את הפרוצדורה, העבירו כבל חשמל מפתח עמדת הטעינה ועד לארון החשמל שלכם. התוצאה תהיה שהחשמל יילקח מן הדירה שלכם ויכלל בהוצאות חשבון החשמל שלכם ובכך תחסלו סופית את התנגדות השכנים. 

    התקנת מונה נפרד בארון החשמל הציבורי

    במידה והשיטה הקלה והנוחה של חיבור הדירה לעמדת הטעינה לא צלח, תמיד תוכלו להסדיר את העניין מול ועד הבית ולהתקין מונה נפרד בארון החשמל הציבורי, מדי חודש תקבלו חשבון חשמל לתשלום ובזאת נסתיים העניין. 

    התקנת מונה חכם

    ניתן לרכוש מונה חכם אשר מבצע תשלום אוטומטי עם דמי מנוי לעמדת הטעינה, מתאים במיוחד אם עוד שכנים החליטו לקפוץ על העגלה וגם לרכוש רכב חשמלי.

    שכירת חברת ניהול למערכת עמדות טעינה 

    בארץ קיימות מספר חברות אשר מתקינות עמדות טעינה בבתים משותפים ומציעות דמי מנוי חודשיים לניהול מערכת עמדות טעינה כאשר לכל מנוי חשבון פרטי משלו בצורה מסודרת וחכמה. מתאים במיוחד לבניין שלם עם הרבה דיירים שבבעלותם רכבים חשמליים ומעוניין בניהול פרקטי ויעיל של מספר גדול של עמדות טעינה.

    חוק התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית משותף

    עד ליום כתיבת המאמר לא נערכו בחוק המקרקעין התאמות ותיקונים בנוגע לעמדת טעינה בבניין משותף אשר יסדירו אחת ולתמיד את נושא התקנת עמדת הטעינה לרכב חשמלי בבניין משותף. 

    אבל אין זה אומר שהחוק אוסר זאת, להיפך, על פי סעיף שלושים בחוק המקרקעין כל בעל נכס רשאי לקבוע נהלים שונים לגבי שימוש בשטח משותף. הכוונה היא שאם כל דיירי הבניין מסכימים לעשות דבר מה בשטח המשותף החוק מתיר זאת. בנוסף, נאמר בחוק כי "רשאי כל שותף, בלי הסכמת יתר השותפים, להשתמש במקרקעין המשותפים שימוש סביר, ובלבד שלא ימנע שימוש כזה משותף אחר" [1] כאשר השאלה הנשאלת היא האם התקנת עמדת טעינה בחנייה הינה נופלת תחת ההגדרה 'שימוש סביר'. חשוב ביותר גם לדאוג לביטוח מתאים לבטיחות הבניין. 

    לסיכום

    על מנת למנוע סכסוכי שכנים ומריבות עם ועד הבית הקפידו להימנע משימוש בחשמל הציבורי של הבניין, מה שהוגן וגם צודק. עד שיחוקקו חוק התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי תוכלו לחבר את עמדת הטעינה לארון החשמל שלכם, לרכוש מונה נפרד, להעזר במונה חכם או לפנות לחברה לניהול מערכת עמדות טעינה כדי להסדיר את נושא תשלום החשמל. 

    כותב המאמר: יוני קינן

    חבר בכיר בצוות תלקון

    מעריץ נלהב של תחבורה בת קיימא ומחויב לעזור לאנשים פרטיים, עסקים ועיריות במעבר המאתגר לרכב חשמלי.